14 redenen waarom Shefu dé borrelsnack van dit jaar wordt.

14 redenen waarom Shefu dé borrelsnack van dit jaar wordt.

1. Shefu bouwt voort op eeuwenoude tradities van de Japanse shefu's.

De lekkere hapjes van Shefu gaan eeuwen terug. Onze borrelhappen zijn geïnspireerd op traditionele recepten van chef-koks uit Japan. Al tijdens de Edoperiode, tussen pakweg 1600 en 1870, creëerden de shefu's heerlijk fingerfood. De kara age, yakitori en wakadori begonnen als exclusieve snacks die niet iedereen kon betalen. Later werden de krokante kipspiesjes ook voor het 'gewone volk' toegankelijk – en inmiddels kunt u de Oosterse snacks overal ter wereld bestellen.

De recepten van onze Japanse snacks zijn in de loop der jaren verfijnd, maar de basis is hetzelfde gebleven. En dat geldt ook voor de werkwijze. Als voorbeeld de yakitori spiesjes. Onze toegewijde koks marineren deze kippendijen eerst in authentieke zoete soyasaus. Vervolgens worden ze met de hand geregen aan bamboestokjes, waarna de kiphapjes op houtskool geroosterd worden. Voilà: de yakitori kip, een echte Japanse klassieker.

2. De passie en het ambacht van de shefu's komen terug in onze lekkere hapjes.

Welke borrelhap u ook kiest, u proeft de liefde, ambacht en authenticiteit terug in de lekkere hapjes van Shefu. Of u nu de loempia met eend neemt of de dumpling van kip: u ervaart een smaaksensatie van de beste ingrediënten, een perfect warme vulling en een heerlijke krokante buitenkant.

Shefu brengt de aandacht voor de snack terug. En in deze gehaaste tijd is dat best fijn. Zonder uren in de keuken te staan, serveert u uw gasten Aziatische snacks waar over nagedacht is. Neem van ons aan, daar worden mensen blij van.

3. De Aziatische snacks van Shefu zijn innovatief.

Meloen met parmaham en zalmrolletjes, dat kennen uw gasten inmiddels wel. Ze willen iets wat hip is bij hun wijntje, maar wat toch toegankelijk smaakt. Daarom zijn de luxe hapjes van Shefu een uitkomst. De warme hapjes zijn vernieuwend en traditioneel tegelijkertijd. Hoe dat kan? Door de pure smaak van de klassieke Japanse snacks te combineren met spannende en originele ingrediënten.

Neem de gyoza. De wát? Gyoza zijn deegpakketjes, gevuld met kip, groenten en een    subtiele kruidenmelange. Mocht er geen belletje gaan rinkelen, u kent ze misschien onder de    naam dumplings. Gasten zullen geheid gaan vragen naar een gyoza-recept. Net als de andere borrelhappen van Shefu, is deze snack trendy, stijlvol en uniek in Nederland. Voor een nieuwe twist bij de borrel.

4. De borrelhapjes van Shefu zijn bereid met de beste ingrediënten.

Wij geloven dat de lekkerste producten alleen gemaakt kunnen worden van de puurste ingrediënten. Daarom gebruiken wij de meest malse kippendijen zonder bot. Hoe onze koks die krokante laag op de kip creëeren? Met crispy broodkruim, goede bloem en verse eieren. De groenten in de dumplings zijn altijd vers, voorzien van een subtiele kruidenmix en gebakken in pure olijfolie.

Dan hebben we het over de marinades nog niet eens gehad. Elke borrelhap gaat gepaard met een volle, rijke marinade. Zo brengt u de wakadori kip op smaak met een teriyaki-marinade. Die geeft het kiphapje een mooie glans én een authentieke smaak. De tatsuta is gemarineerd in sojasaus, gember, olie en tempurabeslag. Met andere woorden, de Japanse keuken heeft voor ons weinig geheimen meer. Benieuwd geworden naar deze ingrediënten? Proef onze lekkere hapjes zelf en bestel Shefu's fingerfood hier.

5. Shefu komt ook met lekkere vishapjes en vegetarische versnaperingen.

Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. Ook aan hen heeft Shefu gedacht. Nu hebben we al heerlijk gefrituurde springrolls met een vulling van groenten in ons  assortiment: de veggie harumaki. Maar in de nabije toekomst komen wij met meer  vegetarische hapjes. Want de Japanse keuken bestaat echt niet alleen maar uit vis of kip. Denk aan groentedumplings of stel je tofuspiesjes voor. Shefu werkt continu aan het verbeteren van de producten en bewijst dat vegetarische snacks ook heel rijk kunnen smaken.

Binnenkort kunt u daarnaast luxe hapjes met vis bestellen. Dan denkt u misschien aan sushi, maar Shefu gaat graag voor vernieuwende hapjes. We zullen nog niet te veel verklappen, maar één borrelhap kunnen we niet voor ons houden: de Black Tiger Gamba. Een vishapje met een trendy uitstraling en gewoon heel erg lekker.

6. De hapjes van Shefu zijn in een handomdraai klaar.

Geen urenlange voorbereidingen en ook niet ongeduldig op de oven wachten. Nog geen tien minuten nadat uw gasten een bestelling geplaatst hebben, staat er een grote dampende schaal vol krokante kipspiesjes en gefrituurde springrolls op de bartafel. Hoe dat mogelijk is? Shefu is gespecialiseerd in frituurhapjes en zoals we allemaal weten: fingerfood uit de frituur is eenvoudig te bereiden en razendsnel klaar. Wij maken het werk voor uw eigen shefu's gemakkelijker, zodat zij zich kunnen richten op andere zaken. Shefu combineert kwaliteit met gemak. En die Aziatische allure blijft gewoon behouden. Wat wenst u nog meer?        

7. De Oosterse snacks van Shefu zijn goed te combineren met Hollandse bittergarnituur.

Wij zijn niet van plan de bitterballen van de menukaart te verbannen of de kaasblokjes te boycotten. Deze borrelhappen zitten ingebakken in de Nederlandse cultuur. Maar de horecagast heeft graag een keuze; dat is vast geen nieuws voor u. Daar speelt Shefu op in. Onze warme hapjes zijn een originele en stijlvolle aanvulling op de Hollandse bittergarnituur. De malse snacks zijn bereid met spannende specerijen uit het oosten. Een tikkeltje avontuurlijk en misschien wat pittiger dan de frikandellen en kaassoufleetjes, maar zeker geen vreemde combinatie. Juist na de romige smaak van een stukje kaas is een krokante tatsuta extra lekker.

8. Fingerfood van Shefu is heerlijk in combinatie met bier, wijn én fris.

Wat uw gasten ook drinken, de hapjes van Shefu passen er ongetwijfeld goed bij. Dat kan en fris blond biertje zijn, een stevige rode wijn of gewoon een lekker colaatje. De hapjes van Shefu zijn er voor elk type borrelaar. Sommige snacks, zoals de katsu en de veggie harumaki, zijn wat pittig. Daar gaat wat beter in combinatie met een licht biertje of een fruitige cocktail dan met zwaar bruin bier. Maar u zult geen enkel nieuw drankje op de kaart hoeven zetten. Best een fijne bijkomstigheid, toch? 

9. De populariteit van de Japanse keuken blijft toenemen.

Over een trend kunnen we niet meer spreken, de Japanse keuken is here to stay. Het aantal    sushirestaurants in Nederland is enorm, ook sashimi, ramen en misosoep zijn geen onbekende gerechten meer in ons land. De lekkere hapjes van Shefu passen perfect in deze trend. Waar de Aziatische keuken om bekend staat? Om umami, de vijfde smaak – naast zoet, zout, zuur en bitter. Umami betekent letterlijk 'heerlijke smaak'. Niet zo gek dat ook Nederlanders massaal voor traditional Japanese food zijn gevallen.

Typerend voor de Japanse keuken is verder dat er weinig verschillende ingrediënten in een gerecht verwerkt zitten. Toch krijgt u dat idee nooit, omdat het voor de shefu's een sport is met zo min mogelijk ingrediënten een subliem smakend gerecht te bereiden. Ook aan het uiterlijk van gerechten wordt aandacht besteed. Het resultaat is niet zelden: een reeks delicate kunstwerkjes. Japans eten is vers, puur en hip. Met de hapjes van Shefu op de menukaart bent u dus helemaal up-to-date.

De wereldberoemde chefkok Anthony Bourdain zei ooit: ''Als ik voor de rest van mijn leven in één stad vast zou zitten en het eten van één land zou moeten eten, zou ik het niet erg vinden Japans te moeten eten. Ik ben gek op Japans eten.'' (Letterlijke vertaling). Daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

10. De lekkere hapjes van Shefu zijn op diverse manieren te bereiden.

Als we heel eerlijk zijn, zijn veel van onze snacks het lekkerst uit de frituur. In de frituur ontstaat namelijk een knapperig goud krokant laagje, waardoor de kiphapjes extra lekker smaken. De tatsuta en de springrolls zijn bijvoorbeeld echte frituursnacks. Toch zijn er ook andere manieren waarop onze hapjes bereid kunnen worden. Zo kunt u de gyoza stomen (lekker gezond!), bereiden in de pan of in de magnetron. Heeft u een grill of braadspit? De wakadori en yakitori spiesjes zijn heerlijk te roosteren boven een houtskoolvuurtje. Dat zorgt voor een authentiek gevoel. Met de borrelhappen van Shefu beperkt u zich niet tot één bereidingswijze. Het is geheel aan u waar u de voorkeur aangeeft.

11. Ons fingerfood is de ideale borrelhap.

De luxe hapjes van Shefu zijn gemakkelijk te eten. Waar de ragout van een bitterbal de mond soms verbrandt en hapjes met rijst uit elkaar kunnen vallen, zijn de warme hapjes van Shefu gemakkelijk te eten. De reden daarvoor? Onze yakitori kip wordt geserveerd op bamboestokjes en ook de andere kiphapjes, springrolls en gyoza hebben een stevige structuur en worden in een behapbaar formaat geserveerd. Minder gedoe voor chique geklede gasten en ideaal voor borrelaars op leeftijd. Daarnaast zijn onze exclusieve Oosterse hapjes ook in grotere zalen zonder moeite uit te delen. Zo maken wij het u én uw gasten gemakkelijk.

12. Met de hapjes van Shefu steelt u de show.

De luxe snacks van Shefu hebben een exclusieve uitstraling en spannende namen. Hiermee   onderscheiden wij ons van andere borrelhappen. De combinatie van ingrediënten is origineel, terwijl de smaken toegankelijk blijven. Met het authentieke uiterlijk van de Aziatische snacks wekt u de nieuwsgierigheid van de gasten. Welke gelegenheid dan ook gevierd wordt, de borrel is met onze snacks voorzien van een vleugje Japanse allure. Ook prima te serveren als party hapjes. 

13. De borrelhappen zijn eenvoudig te bestellen via de webshop.

Hebben de bovenstaande argumenten u overtuigd en wilt u een pakket hapjes bestellen? Dat kan en dat is ook nog eens heel gemakkelijk! In onze horeca webshop kunt met enkele klikken op de muis lekkere hapjes bestellen. U kunt zelf aangeven welke hapjes uit ons assortiment uw voorkeur hebben. Alleen de gyoza bestellen? Geen probleem. Liever wakadori kip kopen? Ook helemaal prima. U hoeft geen groothandels meer te bezoeken, maar kunt gewoon vanaf thuis of vanaf de zaak Aziatische producten bestellen. Easy does it. 

14. Shefu is standhouder op de Horecava, het belangrijkste horecaplatform.

Naar de groothandel hoeft u niet meer, maar waar we u dan wel graag tegenkomen, is op de Horecava. Van 7 t/m 10 januari 2019 organiseert RAI Amsterdam dit grote evenement voor professionals in de foodindustrie. Voor Shefu zal dit de officiële launch zijn. Het eerste moment waarop onze lekkere hapjes geproefd kunnen worden en de wereld kennismaakt met deze authentieke Aziatische snacks. Wij kunnen niet wachten.

Terug naar NEWS